Ingrijirea mobilierului de gradina

Ingrijire mobilier gradina

Lemnul este un material nobil, care necesită atenție pentru a continua să arate bine. Dacă urmezi aceste instrucțiuni de ingrijire mobilier gradina, vei putea să te bucuri de mobila de grădină pentru mulți ani de aici înainte.

Exista câteva reguli simple pe care trebuie să le respecți pentru întreținerea mobilei de exterior. Soarele, apa, umezeala și praful sunt marii “inamici” pentru mobilierul de grădină.

Ingrijire mobilier gradina.

  • ingrijire mobilier gradina finisat cu ulei de in.

Dacă mobila de grădină a fost finisată cu ulei de in, este necesară o întreținere regulată. Prin curățarea sezonieră cu produse specifice și tratarea cu ulei.

Tratamentul cu ulei de in trebuie efectuat de 2-3 ori primăvara și vara și este recomandat, de asemenea, înainte de depozitarea mobilierului pe timpul iernii.

Dacă mobilierul este expus luminii solare puternice, trebuie tratat cu ulei de mai multe ori. Pentru o durată de viață optimă, aplică uleiul strat după strat, la intervale de circa 30 de minute, până când lemnul este saturat în mod uniform. La 30 de minute după aplicarea ultimului strat, șterge excesul de ulei.

  • ingrijire mobilier gradina lăcuit cu lac protector.

În cazul lacului protector colorat, producătorul garantează o rezistență mult mai mare. Dar periodic, de preferat anual, sunt necesare operații de spălare și curățire.

Dacă se constată albirea sau deteriorarea peliculei protectoare de lac, mai ales la colțuri. Sau apariția mucegaiului și ciupercilor. Sunt necesare câteva măsuri simple pe care le vom detalia mai jos.

1. Spalarea mobilierului.

Primul pas către o îngrijire corectă a mobilierului de grădină este curățarea în profunzime.

Curățarea se face prin spălarea mobilei cu o soluție de detergent, urmată de clătirea cu un burete umezit și uscare. Uscarea se face la aer, dar la umbră.

Dacă ai un aparat de curățare sub presiune, este ideal pentru acest tip de curățare.

2. Ciuperci si mucegai.

Chiar dacă tratezi mobilierul de grădină în mod regulat, este totuși posibil să fie atacat de mucegai și ciuperci.

Mucegaiul are aspectul unui praf alb, inofensiv, ce apare mai ales datorită condițiilor de depozitare. De obicei dispare după spălare.

Atacul de ciuperci se observă prin închiderea la culoare a lemnului, care uneori devine aproape negru. În general, această problemă poate fi remediată după cum urmează:

  • spală mobilierul cu atenție.
  • dacă petele negre persistă după curățare, prepară o soluție lichidă concentrată de clor. Aplică pe zonele afectate și clătește atent cu apă.
  • dacă nici tratamentul cu clor nu dă rezultate, trebuie frecate cu şmirghel zonele afectate până se ajunge la lemn sănătos.

După care lemnul trebuie tratat cu ulei de in sau lac protector.

3. Rasucirea, deformarea si tensionarea.

Lemnul este un produs natural, sensibil la mediul înconjurător. Aceasta înseamnă că mobilierul de grădină din lemn reacționează la diferite tipuri de vreme. Din cauza tensiunii existente în lemn, pot apărea crăpăturile și deformările.

Acestea nu sunt considerate defecte, dar este recomandat să verifici elementele de fixare la intervale regulate.

4. Depozitarea pe timp de iarna.

În lunile de iarnă, mobilierul de grădină trebuie depozitată în mod adecvat. Prin urmare, nu o așeza într-un loc călduros și uscat, deoarece astfel lemnul se va usca.

Locul perfect de depozitare este un garaj sau o magazie în care mobila poate sta la adăpost, fiind totuși ventilată. Nu acoperi mobilierul cu plastic sau materiale similare, deoarece este posibil ca aceasta să conducă la putrezirea și mucegăirea lemnului.

Punând în practică aceste instrucțiuni simple, poți fi sigur că vei beneficia de produse de o calitate garantată.

Publicat
Din categoria Utile